Tuesday, September 1, 2009

Si Chua Dah Pi, Khairy Bila Lagi?


Maya melihat pemecatan Chua sebagai satu signal bahawa penjawatan jawatan tertinggi parti mestilah bersih dari sebarang liabiliti. Mungkin pemecatan itu ada muslihat politik, tetapi Maya tidak berupaya untuk mengulas selebihnya kerana Maya bukanlah arif sangat tentang politik mereka.

Akan apa yang berlaku pada MCA, Maya harap ianya akan juga berlaku pada UMNO. Rata-rata ramai yang terlibat dalam kedua-dua PRK lepas iaitu di PP dan MU bersetuju bahawa si anak omak tidak membawa sebarang faktor positif untuk menarik pengundi.


Hanya blogger penjilat Khairy sahaja membuat riuh sekampung mengalahkan pengumuman kematian Michael Jackson bahawa Khairy si anak omak masih lagi relevan. Berbagai aktiviti dilaporkan mengenai kegiatan Khairy untuk menarik pengundi muda, tetapi hakikatnya hanya indah khabar dari rupa.

Semasa di Khairy di MU, Maya mendapat cerita bahawa si anak omak hanyalah menumpang glamour. Di Permatang Pasir pula ceramah Khairy hanyalah menghabiskan elektrik untuk pembesar suara tetapi isinya tiada.


Si anak omak masih dipandang sebagai simbol kerosakan UMNO. Maka wahai si anak omak Khairy tak perlulah keputusan pihak tertinggi untuk mempelawa saudara supaya pergi. Kalau betul sayangkan parti, dengan segala hurmatnya diminta menghilangkan diri, dan bawak sekali anak-pinak dan bini si Nori.

Janganlah pula salah anggap, Maya tidak sedikitpun iri hati. Maya cuma sayangkan parti.

ps:
Bila Khairy dipecat nanti berani ke Bro Jinggo, Senapang Patah, Parang Sasau dan Cik Edryna berprotes tanda tidak puas hati? Ingat semua saudara-saudari, yang penting ialah parti!

20 comments:

eXception said...

Ha ha ha ha, KJ ni muka tak tau malu... Dah tau org menyampah, blah la cepat-2... Kena pecat kang malu ajer...


eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

awangpendang said...

SIBANGSAT KJ memang tidak sedar diri.....makhluk perosak UMNO dari dalam ,lebih bahaya dari gunting dalam lipatan.

Aku pun tak faham mengapa dan kenapa Najib masih merestui si liability ini masih berada dalam parti...kalau terlambat Najib ooi...UMNO akan terus rebah dan lingkup....aku ulang..lingkupp.

Aku bersumpah selagi si KJ ini berada dalam saf kepimpinan UMNO, tobat aku tak akan sokong ....nasiblah..

Pokemon said...

Salam tuan rumah.

Marah betoi hang dengan si kery ni nuu..

Mesti dulu dia sudah tolak cinta hang kan.

Kih kih kihhhhh...

Kery ni memang lahabau pun.

Dia dengan pak mertua dia memang cap ayam.

Tapi kalau kery kena tendang keluaq umno, umno akan kuat balik ka ??

Nak suruh sapa jadi KP umno nanti kalau kery takdak ?

Takkan nak bagi jawatan KP kat parpukari kot ?

Kih kih kihhhhh....

Apakata kita suruh Husam Musa atau Samsul Iskandar ganti kery ?

Mesti Umno kuat balik kan ?

Kih kih kihhhhhhh...

House PK said...

Salam saudari Maya, saya setuju sangat dengan pandangan saudari, sekarang tiba masanya untuk UMNO membersihkan parti keramat ini!

Kepada Pokemon, kita tak payah nak pakai si kencing dalam seluar atau si pencacai anwar yang takde maruah tu!

Ramai lagi yang berkebolehan dalam UMNO ok! ANyway UMNO lebih pandai mengurus kerajaan dari pakatan haram, that is for sure!

kelambuharimau said...

kalu semua pendapat begitu..umno kena ambil kira semua ni..tapi bila kj tak dilantik menteri..berbanding timbalanya YB razali..faham2 sudahla..signalnya

aku dr amin said...

haha. first time aku masuk blog ni. ketawa aku sorg sorg

Detguaq said...

Salam Maya, salam kengkawan,

Bila ada soalan siapa nak ganti kj bila dia di'nasihat'kan(bahasa politik nehhh!!!)berundur dari memegang jawatan KP UBN(dia boleh terus memegang jawatan Ketua pemuda SETIAKATWANG)maka jika ikut perlembagaan, Naib Ketua Pemuda UBN akan mengambil alih jawatan sehingga satu PAU baru yang membolehkan seorang KP UMNO baru diadakan. Lihat perlembagaan, dimana ada satu lagi pilihan iaitu:

Peraturan 5,

5.7 Jika dua pertiga atau lebih bilangan Ahli-ahli Jawatankuasa Pemuda berhenti maka Jawatankuasa itu dianggap telah bubar dan Majlis Tertinggi bolehlah mengadakan Perhimpunan Agung Khas Pemuda UMNO Malaysia bagi menubuhkan semula Jawatankuasa Pemuda UMNO dan Majlis Tertinggi berkuasa menentukan tempoh perkhidmatan Jawatankuasa yang baru dipilih itu.

ijoks2009 said...

Wah ni betul-betul punya gaduh korang ni,kata parti perpaduan apa sudah jadi.

Singh Is Kinng said...

Salam Maya,

Maaf dua kali menumpang, once dekat FB, now kat sini.

There Was A Dream That Was UMNO

Pasal apa yang Maya tulis tu you must be perfectly aware that we share the same belief, that KJ must leave.

Wassalam.

kassim pantalon said...

duri dalam daging,gunting dalam lipatan,api dalam sekam,udang sebalik batu,

boyz said...

Assalamualaikum sumer..
minta tolong klik link dibawah....
http://jutawanklik.com?a_aid=9420077a
tolong yer... terima kasih
TAKBIR!!!

Ahmad Syafiq said...

Salam,

KJ bukan saja perosak UMNO tapi perosak negara tercinta. Sejak KJ aktif dalam politik bersama sama dengan mertua dia zaman kehancuran Malaysia tiba. Tun banyak kali dah nasihat ahli2 umno tapi tak makan saman gak. Heran betui kenapa ada lagi yang menyokong KJ. Kesimpulan di sini ialah KJ + Anwar Ibrahm = Pengkhianat Negara.

Salam

http://asrajosen.blogspot.com/

Col Roseli said...

Cik Maya,

Cuma nak betulkan sikit. KJ bukan 'anak omak'. Anak omak untuk orang NS/Rembau aja. Dalam istilah adat pepatih, KJ bukan orang Rembau. Dia 'anak mami'!!!

Col Roseli said...

Cik Maya,

Cuma nak betulkan sikit. KJ bukan 'anak omak'. Anak omak untuk orang NS atau Rembau aja. Dalam istilah adat perpatih, KJ bukan orang Rembau. Dia 'anak mami'!!!

abuarif said...

DATO SRI NAJIB bila lagi nak bersih UMNO....kekalahan semua pilihanraya kecil dgn peningkatan majoriti adalah isyarat yg RAKYAT sayangkan UMNO tetapi KALAH JUGA kerana UMNO belum bersih segala KOTORAN yg ADA..Tolong SINGKIRKAN segera semua pengampu2 PAKLAH dan BALACI2 KJ dari UMNO..usah takut..yg marah kumpulan mereka saja..YANG PENTING RAKYAT SEMUA AKAN MENYOKONG....mesti bertindak sekarang....nanti terlambat.....rakyat dah bosan dgn telatah PAS dan PKR.....semuanya hancurrrrr

AntiJahil said...

Sudah lah wahai betina gampang... apa lu ingat najib and the geng berani buat apa2 kat KJ..... mana berani...... khairy lebih kuat pengaruhnya daripada najib tau... bodoh punye betina sundal......

CUPING MERAH said...

carilah helah buanglah khairy sebab itu yang korang mahu..

masa dia berkuasa..semua jadi penjilat khairy..

sekarang dah kurang kuasa pakat2 la nk terajang bontot..inilah lumrah umno...

jelitawan1 said...

to antijahil...ko jilat ler montot kJ tu bangang.gampang2 c maya tu tau gak pk saper betol saper tak..ko jilat teloq kj lagi besh..kongsi ngan nori..GOBLOK

uncle jeb said...

wahhh!!!aku tak paham la situasi blog nie..
nama cam adek bradik khary jmld...
tapi ayat megutuk..

*pst pening2..

Anonymous said...

post yang x berisi..menyesal aku baca