Friday, October 30, 2009

KJFC - Who Needs It?

KJFC, sehingga menjilat Khairy

Bertemu kembali rakan seperjuangan dan seperlawanan. Pertama kali Maya berbahasa omputeh sebagai post title, harapnya Maya tak salah grammar. Maklumlah masa sekolah dulu Maya belajar Matematik dan Sains dalam BM, so tak banyak sangat pendedahan.

Posting pertama Maya adalah mengenai KJFC, fan club yang dikhaskan untuk si anak omak Khairy. Maya dah agak bahawa KJFC mempunyai satu tujuan sahaja - untuk meletakkan taraf KJ pada tahap dewa.

Walaupun KJFC kini mempunyai ramai member, tapi yang kat menempek wall tu pun muka sama, dan tulisan mereka juga tidak membina ke arah mengukuhkan parti, cuma lebih-lebih menjilat si anak omak Khairy. Maklumlah namapun KJFC pun seakan-akan KFC, sehingga menjilat Khairy.

Ada ke patut pasal pakai baju pun nak cerita, HA HA HA!

Lagipun yang join tu pula rata-rata penyokong UMNO dalam FB yang mendapat invitation, kalau tak click and join nanti orang kata sombong. Kalau nak tahu kekuatan sebenar sokongan KJ dalam FB maka lihatlah kat Support Group For Khairy. Dan lebih setahun dimulakan tetapi bilangan penyokong amat menyedihkan. Alahai kesian .........


Sememangnya kebencian rakyat kepada KJ juga dipamerkan dalam FB, kalau nak tengok click kat Hate Group For Khairy. Maya dah join pada hari pertama Maya dalam FB. Tak perlu Maya bercerita panjang lagi, sememangnya Khairy rata-rata cukup dibenci.


Sebaliknya pencacai KJ berkata blog yang menghentam Khairy tidak berfakta langsung, cuma cakap kosong. Itulah akibatnya apabila hidup dalam penafian, tidak menggunakan akal untuk membuat pertimbangan. Apa yang nyata KJ tidak mempunyai kekuatan dari segi sokongan, kalau ada pun atas sebab bayaran.

Saturday, October 24, 2009

Bajet Tahunan - Khairy Bertepuk Sebelah Tangan


Ehsan dari blog Anak Omak

Maya masih menunggu, sedang menunggu dan akan menunggu sebarang pernyataan daripada YAB DS Najib mengenai cadangan Khairy dalam persidangan UMNO tempoh hari. Tambahan pula bajet tahunan telahpun dibentangkan semalam, dan amat menyedihkan kerana tidak ada tanda-tanda sokongan DS Najib terhadap KJ punya cadangan.

Kalau diikutkan pendapat segala penjilat KJ di alam siber, cadangan Khairy si menantu amatlah tepat pada waktu dan juga YAB DS Najib akan memberi sokongan padu. Maya tidak menipu dan merapu, petikan di bawah diambil dari blog pencacai KJ nombor satu:

"Dirangkumkan dan diterjemahkan dalam perhimpunan UMNO beberapa hari yang lalu, Khairy berjaya memberikan fokus kepada tanggung jawab dan amanah yang diberikan kepada beliau oleh Perdana Menteri untuk menumpukan dan memperkasa kan Pemuda UMNO."

Si pencacai anak omak yang menulis dan memuja Khairy seperti dewa bernama Parang Sasau. Kalau nak tahu bagaimana tahap mentaliti dan pemikirannya, bacalah komen yang pernah beliau tulis dalam blog Maya.


Jika benar ucapan Khairy tempoh hari boleh memperkasakan UMNO, DS Najib sudah tentu telah bersedia dengan langkah susulan demi menyambut KJ punya cadangan. Maklumlah ... demi memperkasakan UMNO kecil tapak tangan nyiru DS Najib tadahkan.

Ataupun sememangnya ucapan Khairy tempoh hari telahpun diketahui ramai termasuk DS Najib bahawa ianya adalah semata-mata retorik politik. Pendapat Maya pula si budak Oxford ni memang langsung tak ada idea dalam mempergunakan jawatan Ketua Pemuda untuk menarik orang ramai kembali kepada UMNO.

Semestinya dungu si budak Oxford ni langsung tidak boleh dijadikan ikutan. Khairy cuba menjual modal politik murahan dengan menawarkan duit pampers bagi setiap kelahiran. Aduh ... adakah kerana masih ramai lagi pemuda membenci Khairy maka sokongan kini cuba dicari dan dibeli dari golongan bayi?

Adakah bayi-bayi ini terpegun dengan janji pampers Khairy?

Itulah dia rumusan Maya mengenai ucapan si Khairy tempoh hari. Tidak ada satupun Khairy punya buah fikiran disambut oleh DS Najib semasa pergulungan. Maka pada realiti si anak omak sememangnya bertepuk sebelah tangan.

Akan tetapi ucapan Khairy diberi publisiti besar-besaran oleh segala blogger pencacai demi melindungi hakikat dan kebenaran bahawa KJ bertepuk sebelah tangan. Maka segala gerombolan seperti Raksasa BN, Pejuang Siber, Bro Jinggo dan Wenger cuba menghulur tangan untuk menyambut KJ punya tepukan ... Alahai kesian -kerana ianya masih tidak juga kedengaran.

Saturday, October 17, 2009

Bank Pemuda? Ha Ha Ha Ha ....


Bertemu kita kembali rakan seperjuangan dan seperlawanan yang dihormati. Maya tak nafi dah dua minggu Maya sepikan diri. Bukannya apa, kalau nak lanyak lebih-lebih si menantu ni, nanti nampak tak elok untuk kempen Bagan Pinang nanti.

Tirai telahpun dilabuh di N31 Bagan Pinang, dan tahniah diucap kepada pihak yang menang. Tan Sri Isa telah terbukti memenangi hati rakyat tempatan walaupun karier politik beliau pernah dinodai titik hitam. Siapakah kita untuk menghukum bahawa kesilapan beliau tidak mungkin terampun.

Rakan semua mungkin akan pertikaikan kenapa Maya bersifat double standard? Walaupun Khairy dan TS Isa dituduh atas perlakuan yang sama, Maya tidak memerangi TS Isa. Jawapannya cukup simple, paling tidak TS Isa tidak cuba membinasakan UMNO.

Tapi Khairy ni cukuplah dengan 5 tahun bersama si Dollah, hampir jahanam semua dibuatnya. Psssstttt.... ada orang kata sebenarnya si Khairy ni bijak, maklumlah Oxfard! Ha ha ha .... terlalu bijak hingga tidak menyedari beliau adalah liabiliti kepada parti, dan dalam PRU 2008 semuanya ini terbukti.

Sebenarnya Maya konpius dengan cadangan Khairy ...
Bank Pemuda atau Bank Pemudi

Bijak si budak Oxford ni sekali lagi terserlah apabila mencadangkan penubuhan Bank Pemuda. Maya teramatlah terasa sebab kenapa tidak dicadangkan Bank Puteri dan Bank Wanita juga. Seterusnya mungkin nanti ada tuntutan supaya ditubuhkan Bank Remaja dan Bank Anak Dara. Berapa punya banyak bank daa.....Maya masih dara dan remaja.

Bank Pemuda atau Bank Belia - ha ha ha, sekali dengar cukup gah juga bunyinya, Khairy cuba menjadi wira kepada anak muda. Hakikatnya Khairy lupa bahawa beliaulah faktor utama golongan anak muda menjauhi UMNO. Sebut saje Khairy ..... korup, tamak, selfish, opportunist, licik, hitam, tak hensem, muka tak tahu malu ... ehhhh jauh benar Maya merapu.

Mungkinkah muka bertiga ini yang akan menguasai Bank Belia nanti?

Macam ni lah, katakan Bank Belia akan dilaksanakan, Maya terfikir siapakah lintah darat UMNO yang akan mengisi Board of Director nanti. Maya rasa nama-nama ni akan mengekori; Azeez Rahim, Reezal Naina, Lokman Adam dan segala pencacai yang mengelilingi si Khairy.

Apa pula syarat dan siapa yang layak membuat pinjaman nanti? Semestinya yang didahului ialah segala juak-juak Khairy. Akan timbul masalah transparensi, di mana golongan tertentu akan menggunakan kemudahan pinjaman untuk menjamu nafsu kebendaan. Maka timbullah pula isu NPL, dan akhirnya Bank Belia di gabung dengan institusi kewangan yang lebih besar.

Helo Bank Belia, pinjam tiga juta!!!

Itulah antara teks ucapan Khairy yang Maya mampu beri ulasan walaupun Maya ni bukannya Oxford punya graduan. Di kalangan pencacai anak omak mereka cukup memuji ucapan Khairy tempoh hari, kononnya Khairy berfikir di luar kotak. Maya pula ada pendapat sendiri, bahawa Khairy berfikir tanpa otak yang diberi, dan rasanya teks itupun tidak ditulis sendiri.

Macam ni ke orang yang nak jadi Menteri? Janganlah buat Maya menangis lagi .....

Thursday, October 1, 2009

Alahai Khairy - Dari Tukang Cuci Jadi Pemandu Teksi

Selamat bertemu kembali rakan perjuangan yang Maya hormati. Memang cukup lama Maya bercuti dan mendiamkan diri sampai ada yang hantar inbox kat FB.

Untuk pengetahuan semua Maya sihat seperti biasa. Alhamdullilah itulah kekuatan yang Maya ada demi melansungkan perjuangan untuk mengkhabarkan kebenaran mengenai seorang pengkhianat bangsa bernama Khairy si anak omak.

Seawal bulan puasa baru-baru ni ruang siber digemparkan mengenai lakonan si Khairy sebagai pemandu teksi. Seperti biasa, ada yang kritik dan ada yang puji. Kata-kata pujian pula Maya boleh agak datang dari mana, semesti dari Bro Jinggo dan Senapang Patah aka Pejuang Siber.


Pendapat Maya pula si Khairy ni berlakon merupakan satu perkara biasa. Sepanjang tempoh Maya berdiam diri tiga minggu lamanya, Maya sempat menjenguk artikel mengenai Khairy sebelum pemilihan KP UMNO. Masya Allah, macam-macam lakonan yang dipamerkan oleh Khairy, dari tukang cat sampailah ke tukang cuci.

Oleh itu aksi Khairy sebagai pemandu teksi bukan lagi suatu lakonan yang boleh dibanggakan, malah ianya amat menjijikkan. Sememangnya amat menjijikkan kerana si Khairy tidak menghiraukan tekanan dari akar umbi yang mahukan beliau turun takhta dan balik rumah jaga si anak bini Nori serta Dollah sekali yang kini telahpun menjadi history.

Lakonan Khairy sebelum pemilihan KP,
terpaksa jadi tukang cat dan tukang cuci demi menagih simpati...

Memang betul si Dollah telahpun jadi antic dan history. Contohnya bulan puasa baru-baru ni, Maya rasa tak banyak majlis yang menjemput si Dollah untuk jamuan buka puasa. Tak silap Maya juga si menantu punya fan club KJFC tidak juga mejemput Dollah untuk join sama dalam majlis buka puasa. Eiiii.... betul-betul tak kenang budi si menantu ni.

Inilah dikatakan pemuda yang mewakili suara akar umbi, berbuka puasa secara mewah bersama fan club sendiri. Rupanya si anak omak ni masih tak sedar diri.

Cubalah fikir kalau Khairy tak berkahwin dengan Nori. Agaknya sekarang ni si Khairy hanya jadi Timbalan Ketua MIC, berperanan sebagai T Mohan punya balaci. Jangan pula tuduh Maya jealous atau iri hati. Muka malaun macam tu pandang pun Maya tak mahu.

Okeylah, cerita pasal lakonan, drama apa pula KJ akan pentaskan di Bagan Pinang? Dari sumber yang Maya dengar anak omak Khairy juga terlibat dalam plot menjatuhkan Tan Sri Isa Samad semasa 2004. Tetapi dengan gegaran suara keramat akar umbi yang mahukan Tan Sri Isa kembali, agaknya si Khairy kini dalam keadaan sejuk seram dari hujung rambut sampai ke hujung kaki.

Tan Sri Isa, please forgive me.... saya tak nak buat lagi

Nasihat Maya pada Khairy sempena dengan bulan Syawal yang mulia, mintaklah maaf dengan Tan Sri Isa. Bukan setakat perlu cium tangan tapi dengan tapak kaki sekali. Tu pun kira tak cukup lagi, si Khairy perlu nyanyikan lagu Please Forgive Me. Disebabkan Khairy dah tunjuk bakat jadi pelakon sebagai pemandu teksi, apa salahnya kini Khairy cuba jadi penyanyi!!!!